12 Ekim 2013 Cumartesi

ESKİ HÜKÜMLÜLERİN İSTİHDAMI NASIL OLUR?

Geçen gün yanıma gelen bir arkadaşın yakını eski hükümlü istihdamından yararlanmak istiyormuş bana sordu nasıl olur diye bende araştırdım öğrendim biraz buraya da yazalım ki, ihtiyacı olanlar öğrensin.

Eski hükümlülerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeleri hususu, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlü ve Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliği" ile düzenlenmiş olup, söz konusu Yönetmeliğin “Kamu kurum ve kuruluşlarına gönderme, sözlü sınav/mülakat yapılması” başlıklı 12 nci maddesinde Kurum, işgücü talebinin intikali üzerine başvuran adaylar içerisinde talep şartlarını taşıyan en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere talep sayısının iki katına kadar adayın isim ve adreslerini içeren listeyi, ilgili kamu kurum ve kuruluşuna gönderir.
Merkezi sınavdan muaf olanlar, durumları talep şartlarına uygun olmak kaydıyla, açık iş sayısının iki katını geçmemek üzere kayıt tarihi ve sıra numarasına göre ayrı listeler halinde kamu kurum ve kuruluşlarına mülakata gönderilirler. 

Taleplere ilişkin başvuru ve kamu kurum ve kuruluşlarına listelerin gönderme süreleri Kurumca belirlenir.

Kamu kurum ve kuruluşları, Kurum tarafından gönderilen listelerin kendilerine ulaşmasını müteakip 30 gün içinde sözlü sınav/mülakat yapmak zorundadır. Sözlü sınavlarda görevin özelliğine göre adayların mesleki bilgileri ile davranışları değerlendirilir ve ihtiyaç duyulması halinde bilgi ve becerileri ölçülür. Sözlü sınavda değerlendirme 100 puan üzerinden en yüksek puanı alandan başlamak üzere başarı sıralamasına göre yapılır.

Sözlü sınav/mülakat sonuçları, sınavın yapıldığı ildeki ilgili kamu kurumu tarafından herkesin görebileceği bir yere asılmak suretiyle ilan edilir, varsa web sitelerinde yayınlanır ve ayrıca sınava giren adaylara yazılı olarak bildirilir.

İlgili kamu kurum ve kuruluşları, sözlü sınav/mülakatta başarılı olup, işe alınanlar ile başarısız olanların listesini atamayı izleyen 15 gün içerisinde Kuruma iletir.

Burada anlatılan süreci düşündüğümde bana biraz fazla karmaşık gibi geldi. Ancak resmi bir yerden aldığım cevap üzerine bu yazıyı kaleme aldım. İnşallah birilerinin işe yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder